Първи на изборите с Дарик
Първи на изборите с Дарик / netinfo

В неделя, 5 юли, в България се провеждат изборите за представители в 41-то Народно събрание. За участие в изборите са регистрирани 14 партии и 4 коалиции. Право на глас имат 6 884 271 българи.

Как върви изборния ден? Къде и как гласуват лидерите? Има ли нарушения в изборния ден? Купуват ли се масово гласове? Какви са временните резултати? Колко хора са се разходили до урните? Как приключва изборният ден? Кой печели? На всички тези въпроси ще намерите отговор в Dariknews и Дарик радио.

Преки включвания от регионите в страната, връзка със секции в чужбина, новинарски емисии на всеки 30 минути - това са част от акцентите в програмата на Дарик радио

Как се движат резултатите в проценти, ще може да следите през целия ден на dariknews.bg. Верни ли са били прогнозите и има ли изненади след вота? Какво казват победените и какво победителите? Всичко значимо в изборния ден следете заедно с нас.

Българите трябва да изберат 240-те представители в бъдещия парламент измежду 357 регистрирани мажоритарни кандидати и 4295 кандидата от пропорционалните листи. За първи път парламентарните избори се произвеждат по смесена система, като 209 от 240 народни представители ще бъдат избрани по пропорционалната система, а 31 - по мажоритарната система. Право на глас имат 6 884 271 души.

Всичко за изборите и подготовката им четете ТУК