Отказаха на жена в Добрич да гласува, била в забранителния списък
Отказаха на жена в Добрич да гласува, била в забранителния списък / cнимкa: Sofia Photo Agency
Отказаха на жена в Добрич да гласува, била в забранителния списък
20973
Отказаха на жена в Добрич да гласува, била в забранителния списък
  • Отказаха на жена в Добрич да гласува, била в забранителния списък

Районната избирателна комисия (РИК) ще сезира прокуратурата по повод на подадената жалба от гласоподавателка в Добрич, която не фигурира в  избирателния списък, съобщи председателят на РИК Мая Димитрова.

59-годишната Минка Димитрова Куртева от Добрич се оплакала, че не й било позовлено да гласува. Когато тя отишла да упражни правото си на глас в 125 секция в кв. „Балик" в града се оказало, че нейното име не фигурира в избирателния списък.

От секционната комисия са направили запитване в служба ГРАО. От там отговорили, че жената е в забранителния списък на Министерството на външните работи, тъй като по данни на ведомството тя е регистрирана за гласуване в българското посолство в Турция. „Не съм подавала заявление за гласуване в Турция и не съм  променяла адресната си регистрация в Добрич", твърди обаче в жалбата си Минка Куртева. В РИК ще обсъдят предложението сигналът да бъде изпратен в прокуратурата и в МВР.

Това е единствен до момента такъв случай в Добрич, каза началникът на териториалното звено на ГРАО Лиляна Митева.

Общо 15 жалби са постъпили до този час в комисията, повечето от тях са свързани с неразрешена агитация пред секции или разлепени агитационни материали в близост до местата за гласуване.