Магистрала „Тракия е сред приоритетите на ГЕРБ - Бургас
Магистрала „Тракия е сред приоритетите на ГЕРБ - Бургас / cнимкa: Sofia Photo Agency

Дострояването на останалите 117 км от автомагистрала „Тракия" е един от основните приоритети на ГЕРБ през следващите четири години, заяви областният председател на партията в Бургас и втори в листата за кандидат-депутати Димитър Бойчев. Той, водачът на листата и мажоритарен кандидат проф. Божидар Димитров, както и останалите кандидати, се представиха днес пред Бургас.

Локални действия за общодържавна промяна - по този начин местните кандидат депутати на ГЕРБ маркираха основните акценти в програмата си. Смели, бързи и отговорни решения, обеща водачът на листата проф. Божидар Димитров.

Според него партията има реални шансове да привличе гласоподаватели от отказалите се да гласуват, както и от досегашни симпатизанти на БСП, разочаровани от тройната коалиция.

Според Димитров един от основните приоритети на местно ниво, но с национално значение, е пътищата по Южното Черноморие. Още при представяне на програмата той определи себе си като активен лобист за Бургаска област до този момент, в който се надява да поеме и отговорност като действащо лице по наболелите въпроси.

„Тази магистрала е главната икономическа ос на страната, по която са наредени всички големи градове. Тази магистрала трябва да се направи с оглед не само на икономиката и бизнеса, но и заради туризма", каза професор Димитров. „Досега съм работил само със силата на словото сега ще работя и на отговорни държавни позиции", допълни той.

Подробности чуйте в прикачения звуков файл