Лидерът на СДС няма да се кандидатира за депутат
Лидерът на СДС няма да се кандидатира за депутат / netinfo

Лидерът на СДС Николай Караиванов категорично няма да се кандидатира за депутат. Това обяви днес самият той като мотивира решението си с желание да даде път на млади експерти и с преценка, че с опита си ще бъде по-полезен при организацията и подготовката на кампанията. Не съм от лидерите, които се кандидатират за всеки възможен пост и не подкрепям тази практика, заяви Караиванов, който на миналите местни избори се яви като кандидат-кмет.

 

Активисти обаче твърдят, че отказът му да се кандидатира за депутат е резултат от трезва оценка на нулевите шансове за водаческо  място в листата заради сериозната вътрешна опозиция в местната структура, която преди време дори му поиска оставката.

 

Номинациите на кандидатите за депутати в Народното събрание и Европейския парламент ще се правят до 24 март. Претендентите ще бъдат определени на вътрешни избори на 11 април, на които право да гласуват ще имат само членове на СДС, докато в номинациите могат да участват и граждани. Караиванов подчерта, че СДС е единствената партия, която ще излъчи кандидат-депутатите си с вътрешен вот.