Кошлуков и Мозер няма да са в коалиция със сините за евроизбора
Кошлуков и Мозер няма да са в коалиция със сините за евроизбора / снимки: Sofia Photo Agency

"Новото време" на Емил Кошлуков и "Обединените земеделци" на Анастасия Мозер няма да участват в коалицията на СДС и ДСБ за европейските избори. Това стана ясно след заседание на Националния съвет на партията. Преговорите с тях продължават за вота за национален парламент.

 

Лидерът на сините Мартин Димитров каза, че двете формации имали претенции, които нямало как да се удовлетворят, но не уточни какви. В "Синята коалиция" за евроизборите ще участват Радикалдемократическата партия, Републиканската партия, Съюзът на репресираните, Българска социалдемократическа партия, БЗНС на Николай Ненчев, Политическа партия "Никола Петков" и Българска християнска коалиция. Синият лидер уточни, че трябва да се отнасят с уважение към тези формации, защото с тях се връщала силата на старото СДС.

Кошлуков и Мозер няма да са в коалиция със сините за евроизбора
netinfo
 

Той цитира проучване на Галъп, според което "Синята коалиция" ще има двама евродепутати, а на първите две места са представители на СДС и ДСБ.  Димитров добави, че вече се водят разговори и с ВМРО, „Гергьовден” и ЗНС за общи мажоритарни кандидати на националния вот.

 

След евровота въпросът ще се обсъжда и с ГЕРБ.