И ЕНП препоръча избори „2 в 1”
И ЕНП препоръча избори „2 в 1” / снимка: Виктор Кадири

Недопустимо е във време на икономическа криза правителството да си позволи да прави 2 пъти избори в рамките на няколко месеца. Това заяви днес президентът на Европейската Народна партия Вилфред Мартенс в Концертна зала в Пловдив, където връчи книжките на новоприети членове на ГЕРБ. Той подчерта, че от личен опит, като премиер на Белгия в продължение на 12 години, е убеден, че организиране на избори в разгара на лятото е неудачно.

 

Десните партии си остават конкуренти на ГЕРБ, макар че сме готови с цел създаване на по-стабилно правителство да преговаряме с тях след изборите, ако те спечелят достатъчно гласове, каза пък  неформалният лидер на партията Бойко Борисов.

 

Той повтори тезата си, че коалиция с БСП би била -цитирам - самоубийствена. „Станишев, Доган и Царя трябва да ги забравим, заяви Борисов, който беше главен секретар на МВР в правителството на НДСВ и на миналите парламентарни избори водеше листите на жълтата партия в Пловдив – област и Благоевград. Борисов се оплака от „манипулациите и ежедневните слухове, че не е изключено след вота ГЕРБ и БСП да съставят заедно правителство”.