Звук и цвят в галерия „Академия
Звук и цвят в галерия „Академия / снимкa: DarikNews

Уникална изложба с произведения от колекцията на Дарик радио се открива тази вечер в галерия „Академия" в столицата. Творбите са създадени по време на традиционните пленери „Звук и цвят", които Дарик прави вече 10 години в курорта Златни пясъци.

65 произведения на български и чуждестранни автори са включени в изложбата, обяснява Албена Спасова, консултант на пленерите на Дарик.

Албена Спасова: Изложбата поставя акцент върху последните няколко пленера - по силата на чисто формалната причина, че тези неща не са били показвани досега в София. Колекцията на Дарик живее свои самостоятелен живот и тя може да придобива различни трансформации. Тази в галерия „Академия" е една от възможните.

Колекцията на Дарик е собственост на радиото и не се продава. Голяма част от картините, направени по време на пленерите „Звук и цвят", красят офисите на Дарик в София и страната. Надежда Кутева е сред редовните участници в културното събитие.

Надежда Кутева: Основното удоволствие по време на тези пленери е да рисуваш пейзажи. Това е и главното достойнство на този пленер. На него всяка година се събират художници наистина от различни поколения и рисуват море, а и не само море.

Изложбата „Звук и цвят" можете до разгледате до 31 януари. Галерия „Академия" се намира на столичната улица „Шипка" № 1.