Звук и цвят - фестивал на бохемите
Звук и цвят - фестивал на бохемите / netinfo

Осмият пленер на Дарик радио, който събира именити майстори на четката от България и света, завърши тази вечер с изложба във варненската галерия "Юка". По думите на един от участниците - Стефан Божков - пленерът на "Дарик радио" е емоционален отдушник, който зарежда художниците с позитивна творческа енергия.

Вечерите в хотел "Магнолия" продължават до ранни зори и в това магическо пространство винаги се случват необясними неща, споделиха пленеристите. А общуването между различни поколения творци на едно място, преживяването да твориш край морето със свои хора дават своето отражение не само върху творческия дух, но и върху платната на художниците. По мнението на експерти те изобилстват от бохемски мотиви и копнеж за истинска свобода.

В тазгодишното издание на пленера участваха Атанас Атанасов, проф. Божидар Бончев, Валери Чакалов, Веско Велев, Велико Маринчевски, Ирма Водева, Георги Ковачев, Надежда Кутева, Недко Недков, Петринел Гочев, Севда Потурлян, Стефан Божков. В творческата среща се включиха и Малгожата Дмитрук и Ришард Кайзер от Варшава (Полша), както и Нове Франговски от Скопие (Македония).