Звезда на име Добрич грейва на небето
Звезда на име Добрич грейва на небето / netinfo

Звезда с името „Добрич” ще грейне съвсем скоро на небосклона. От Щаба на ГЕРБ съобщиха, че по повод голямата изборна победа на Детелина Николова партията подарява на добричлии истинско небесно тяло.

Този следобед чрез сайта на американската агенция за космически изследвания НАСА ще бъде платено за това, звезда да носи името „Добрич”. Като кръстници на космическия обект ще бъдат записани Детелина Николова и местният лидер на ГЕРБ Румен Иванов.

На пресконференция днес герберите отчетоха представянето си на местните избори. Подчертано бе, че Николова е кметът в България, спечелил с най-висок резултат на първия тур – 64,82% от гласовете. Новата-стара кметица благодари на гражданите на Добрич за доверието, на щаба си и на Бойко Борисов, за това че й повярвал и я е подкрепил.

Ще има и структурни, и личностни промени в кметството, заяви Детелина Николова, но не конкретизира какви точно. Тя ще обяви екипа, с който ще работи, в близко време.

На въпрос няма ли да бъде бойкотирана от централната власт като кмет на ГЕРБ, Николова отговори: „Вече сме в ЕС, а в България тече финансова децентрализация. Ако общините вървят добре, и държавата ще е добре. Българските политици нямат интерес да загърбват една или друга община.”