Аделина Радева и Виктор Николаев
Аделина Радева и Виктор Николаев / NOVA
Сутрешният блок на NOVA затвърди лидерските си позиции през 2018 година
Ден преди официалното откриване на домакинството на Пловдив като Европейска столица на културата 2019, „Здравей, България“ ще излъчи специално студио от града под тепетата. Утре водещата Аделина Радева ще излезе от обичайната студийна обстановка, за да покаже как стартира най-важното културно събитие за Европа през тази година.

През изминалата 2018 година "Здравей, България" затвърди позициите си на водещ сутрешен блок в телевизионния ефир сред активното население на възраст 18-49 години.

дял зрители
NOVA

Средният аудиторен дял на информационния блок през годината сред тази аудиторна група е 32,8%, което е с 28% повече спрямо аудиторния дял на конкурентното предаване по бТВ по същото време. Особено отчетлив е интересът към предаването на активното градско население (18-49 г.): над една трета (35,6%) от гледащите телевизия от тази аудитория по това време са избрали "Здравей, България", а предимството спрямо "Тази сутрин" е още по-категорично - 46%. С дял от 29% "Здравей, България" е фаворит и сред по-младите зрители на възраст 18-34 години с 40% по-голям дял от информационния блок на бТВ по същото време.