Затвориха летния театър на Бургас
Затвориха летния театър на Бургас / снимкa: БГНЕС

Строителната дирекция в Бургас затвори летния театър. Покривът на летния театър няма документ за въвеждане в експлоатация и се ползва неправомерно от Община Бургас, се казва в заповедта на шефа на РДНСК Милен Ненчев. Съгласно закона от днес EVN прекъсна електрозахранването на комплекса, а ВиК спря водоподаването към него.

През февруари 2008 г. Общинският съвет взе решение Община Бургас да не изплаща исканите от изпълнителя на проекта за покриване на летния театър “Главболгарстрой” 826 000 лева без ДДС допълнително заплащане, тъй като тази сума не фигурира в предварителния договор.

Администрацията е входирала жалба в съда срещу заповедта на РДНСК. В оспорването е посочено, че от момента на изграждане досега, покритието на летния театър не е било използвано, с изключение на задължителните проби за правилното му функциониране. Не е използвана и електрониката за неговото управление.

Според администрацията обектите „Летен театър” и „Покритие на Летен театър” са отделни един от друг строежи, за които няма законова и конструктивна забрана да се използват самостоятелно, поради което и ветото на РДНСК за ползване на целия комплекс е неправомерен акт.

До произнасянето на съда, летният театър ще бъде затворен за концерти и достъп на граждани.