Започва София филм фест
Започва София филм фест / netinfo

С премиерата на новия филм на Георги Дюлгеров „Козелът” ще бъде открит тази вечер София филм фест. Прожекцията е в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК). 90 игрални, 40 документални и 60 късометражни филма ще бъдат показани по време на 13-тото издание на фестивала.

 

Повече от 30 години Георги Дюлгеров мечтае да направи филм по едноименната новела на Йордан Радичков. В главната роля е един от любимите му актьори Иван Бърнев. Другият му любим актьор Руси Чанев е гласът на козела. Съвсем по правилата на Дюлгеров в лентата има и натуршчик – американката Анджела Родел, която живее в България от години.

 

По време на София филм фест ще бъдат показани три филма, наградени с „Оскар” преди малко повече от седмица. Утре вечер в зала 1 на НДК е премиерата на „Милк” на Гус Ван Сант, за ролята си, в който Шон Пен получи награда от Американската киноакадемия. На 10 март ще има специална прожекция на „Беднякът милионер”, носител на осем Оскар-а, а на 14 март в кино „Люмиер” ще бъде показан „Четецът” с Кейт Уинслет в главната роля.

 

Пълната програма на фестивала можете да откриете на адрес www.sofiaiff.com. Касите на НДК са едно от местата, откъдето можете да си купите билети. Те са с цени 6 и 8 лева.