Започва национална еко-кампания Живей на чисто
Започва национална еко-кампания Живей на чисто / netinfo
Българската национална телевизия стартира национална еко-кампания под мотото „Живей на чисто”, съобщи генералният директор на телевизията Уляна Пръмова.

В центъра на кампанията, на която Дарик радио е медиен партньор, ще бъдат масовото използване на найлонови торбички за еднократна употреба, възможностите за намаляване на вредните емисии въглероден диоксид от автомобилите чрез по-разпространено използване на велосипеда като обществено природна средство, разделното събиране на отпадъци, опазването и поддържането на чиста градска среда и на природата.

Медийни партньори на инициативата са вестник „24 часа”, Дарик радио, Радио ФМ +, списание „Тема”, както и gorichka.bg и Инвестор.БГ АД. Кампанията се подкрепя лично и от световноизвестната българска тенис звезда Маги Малеева, която е един от водещите еко-активисти в България.

По повод Деня на Земята - 22 април, БНТ обявява ученически конкурс за идеи за еко-проекти под мотото „Живей на чисто”. В конкурса могат да участват ученици между 7 и 12 клас, както и цели класове или училища от цялата страна. Предложенията трябва да се изпращат на адреса на телевизията до 30 май – София, ул. „Сан Стефано” 29, За ученическия конкурс „Живей на чисто”. Телевизията се ангажира да съдейства за реализацията на трите най-добри проекти. Всички идеи в конкурса ще бъдат представени на сайта на БНТ – www.bnt.bg.

Кампанията „Живей на чисто” има свой символ и това е зелена мравка-герой. Той обединява посланията на каузата и ще присъства във всички материали от кампанията.