/ БГНЕС, архив
Ивелин Попов отново е победител в традиционната анкета "Футболист на годината". Нападателят на Спартак Москва и националния отбор на България получи приза си на церемония в Централния Военен клуб в София и прибра отличието за трета поредна година.

Попов получи 228 точки и изпревари Мартин Камбуров (Локомотив Пловдив, Берое) и Тодор Неделев (Ботев Пловдив).

Още в Gong.bg: Попето за трети път най-добър: Много съм горд

104 български спортни журналисти гласуваха в 57-ата анкета и избраха също и най-успешния футболен треньор за годината - Станимир Стоилов. Наставникът на Астана събра 272 точки и надмина убедително Николай Киров (Ботев Пловдив) и Стамен Белчев (ЦСКА).

На церемонията бяха връчени и наградите за най-добрите футболисти по постове в Първа професионална лига за 2017 г., както и наградите за най-проспериращ млад играч и най-добър чужденец в българското първенство.

Всички призьори ВИЖТЕ на Gong.bg

За втора поредна година Българската асоциация на спортните журналисти връчи специалната награда "Лъвско сърце - Трифон Иванов". Тя се присъжда за проявени мъжество и характер, за смелост и доблест, за безкомпромисност и пълно себераздаване в името на любимата игра и на България. Неин притежател стана Мартин Камбуров.