За книгата „Позитивно от Тошка Иванова или как се оцелява с хепатит C
За книгата „Позитивно от Тошка Иванова или как се оцелява с хепатит C / www.sxc.hu
За книгата „Позитивно" от Тошка Иванова или как се оцелява с хепатит C
50528
За книгата „Позитивно" от Тошка Иванова или как се оцелява с хепатит C
  • За книгата „Позитивно" от Тошка Иванова или как се оцелява с хепатит C

Тошка Иванова представя книгата си "Позитивно" на 23 февруари в столичния клуб Culture Beat. "Позитивно" е лична и истинска история за това как се оцелява с хепатит С в България.

"Хепатит С е заболяване, за което някои знаят, а някои - не; заболяване, за което всеки си мисли, че няма да се случи на него или че се случва само на определен контингент от хора, че това е страшна диагноза и така нататък. Заблудите по отношение на хепатит С са много и от тук се роди идеята за книгата", разказа в Следобедният блок на Дарик Тошка Иванова.

Няколко месеца, след като започва лечението, тя решава да създаде блог, който се превръща в онлайн дневник на болестта й. "Реших, че имам нужда да пиша за нещата, през които преминавам - не толкова за страничните ефекти и всички необходими изследвания, а по-скоро за това как се чувстваш по време на лечението, което продължава една година", обясни още Тошка Иванова. Блогът, който тя първоначално води като анонимен автор, е посрещнат много добре и по идея на блогъри публикациите от него са допълнени и обогатени под формата на книга.

"Позитивно" е една изключително честна и смислена книга, изпълнена с практическия опит на млада жена, преминала през голямо изпитание. Да е заразена с вируса на хепатит С. И да се излекува от хепатит С. И след това - да сподели опита си", казва писателят Калин Терзийски. Именно той ще представи книгата на Тошка Иванова в четвъртък в Culture Beat. Началото е 19:00, входът е свободен.

Целия разговор с авторката на "Позитивно" от Следобедният блок на Дарик можете да чуете в аудио файла.

За книгата Позитивно" от Тошка Иванова или как се оцелява с хепатит C
netinfo