/ ЛъкиКидс
Най-чистите създания на света - децата, са като един бял лист, на който започвате да пишете още от тяхното раждане. Всеки поглед, всеки жест, всяка усмивка, всяка похвала, всеки укор, всяка обида, всеки скандал - всички тези спомени ще останат в записани на този лист хартия и ще се закотвят дълбоко в детското сърце за цял живот.

Нашата роля, като родители, е да съумеем да отгледаме и възпитаме добри деца, които да се превърнат в мъдри хора, които знаят кое е добро и кое зло, които знаят как да покажат обичта и признанието си на другите, да бъдат пример и мотивация за останалите.

Деца, които се възпитават да бъдат лидери на утрешния ден се възпитават трудно, методично, но най-вече с много мисъл и много, много, много любов!

Откъде да започнем?


Наясно сме, че средата е сред най-важните елементи, които ще ни подпомогнат в изграждането на пълноценно детство за децата.

Затова е добре да проучим, още докато детето е малко, кое е най-подходящото за него училище.

Училищната среда е изключително важна, детето е извън наш контрол в рамките на минимум половин ден в денонощие, затова е от ключово значение дали преподавателите му ще бъдат всеотдайни към професията си, дали ще му обръщат нужното внимание, дали съучениците му ще бъдат възпитани, отзивчиви, добродушни и амбициозни; какви предмети ще изучава то, дали ще бъде в специализирано училище със специфични предмети или общообразователни.

Всички тези въпроси са както многобройни, така и изключително важни за развитието на малчугана. От друга страна, как ще преминава свободното извънучилищно време на детето. Дали ще посещава уроци по пеене, или може би рисуване или ще се насочи към друго хоби - при всяко положение е добре да следите за интересите на детето от съвсем малко, за да може да го насочите в посока, в която то да се чувства щастливо и да му бъде интересно и забавно.

Спортът, както и изучаването на чужд език извън училище, са също толкова важни и трябва да се обърне внимание и на тях. Ако се насочите към език, добре за начало да стартирате с английския език - той е универсален, ще бъде от помощ на детето където и да се намира и е на практика задължителен.

Къде може да се изучава английски език? Вариантите са много. Вероятно ще има училищни часове за изучаване на езика, но не пречи да го запишете и за извънкласно обучение в школа по езици или пък на частни уроци.

деца
ЛъкиКидс

Когато детенцето е вече усвоило първоначалните уроци, минало е азбуката и вече може да съставя прости изречение, изключително ефективен метод за изучаване е в международен лагер. Международните езикови лагери за деца са много популярни последните години. Те съчетават интензивно обучение по езика с разнообразни дейности сред природата. Така например един от най-известните в България лагер - ЛъкиКидс , приема деца от 5 до 14 г. и осигурява една комфортна и безопасна среда за малчуганите, в която те да подобрят своите говорни и писмени умения по чуждия език. Програмата предвижда 4 часови сесии по английски език, преподавани от международни учители с матерен английски език и свободно време, прекарано в много игри и забавления в планината като конна езда, планинско колоездене, пейнтбол, стрелба с лък, федербал, плуване, планински преходи, йога и какво ли още не.

деца
ЛъкиКидс

Каквото и да изберете за Вашето дете - училищна среда, приятелска среда, извънкласни дейности, летни лагери и т.н. и т.н., то трябва да бъде в унисон с него, детето трябва да прави това, което обича, да бъде насърчавано, когато се справя добре и утешавано, когато не се справя добре. Задължително трябва да се подхожда с разбиране, с внимание, без упрек и вменяване на чувство за вина.

Не забравяйте, като родители, наша е отговорността какво ще напишем на този бял лист хартия, в тази детска душа, а децата са просто отражение, на това което сме ние.