ВОЛФ ще чисти до първи март 2009 година
ВОЛФ ще чисти до първи март 2009 година / cнимкa: Sofia Photo Agency

Столичните райони Люлин, Триадица, Витоша и Овча Купел ще бъдат чистени заедно с район Младост до първи март 2009 г., когато изтича договорът на фирма ВОЛФ за район Младост.

Столичните общински съветници одобриха разширяване на договора за район Младост, към който се включват четирите района с изтекли концесии.

След продължителни дебати общинските съветници одобриха разширяването на договора за район Младост като запазиха обема и цените на услугите по чистотата. До първи март догодина, когато изтича договорът на фирма ВОЛФ за петте столични района, трябва да има избран нов изпълнител на тази услуга по закона за обществените поръчки.

По време на заседанието стана ясно, че Столична община е превела 5,5 млн. лева на концесионера по чистотата за зимното почистване. Плащането е извършено след вътрешна проверка, която доказва, че работата е свършена коректно, обясни зам.-кмета на София Мария Бояджийска.

Съветниците одобриха и доклад за увеличаване на средната брутна работна заплата в социалните институции в София, която от първи юли става 502 лева.