Водещата на Новините на Нова Марина Цекова с престижна награда
Водещата на Новините на Нова Марина Цекова с престижна награда / netinfo

Водещата на Новините на Нова Марина Цекова получи престижното телевизионно отличие „Мис ТВ чар" за 2015 година. Всяка година по традиция наградата се присъжда на популярно телевизионно лице, което в допълнение към журналистическите си постижения е спечелило и симпатиите на зрителите през изминалата година.

„Тази награда е един сладък товар, който ще трябва да доказвам, че заслужавам да нося. Защото всеки ден се убеждавам, че зрителите ни имат нужда от стойностни материали и ги оценяват високо. За мен е важно да давам една различна гледна точка на хората, да им показвам това, което остава невидимо с репортажите и темите, които правя", сподели с усмивка Марина Цекова на церемонията по награждаването на „Мъж на годината 2015", организирана от Дарик Радио.

Водещата на Новините на Нова Марина Цекова с престижна награда
netinfo
Марина Цекова е продуцент на „Темата на Нова" и един от изявените репортери на Нова телевизия. За своите репортажи през пролетта на 2014 г. е удостоена с признанието „Достойните българи". Същата година е отличена и от Българската търговско-промишлена палата за обективно отразяване на проблемите на бизнеса в страната.

Марина стои зад някои от най-силните репортажи в ефира на Нова - тя разкри колко струва цената на дете на черно в поредица от разследващи материали, показа ужаса на най-страшния концентрационен лагер Аушвиц, срещна зрителите с „Отбора на надеждата" - националите от българския отбор по футбол за бездомни хора, и направи зрителите свидетели на много други вълнуващи разкази.