Вкарват издадените книги в онлайн регистър?
Вкарват издадените книги в онлайн регистър? / netinfo

Централен онлайн регистър на издаваните книги в България ще служи като централна маркетингова и комуникационна платформа на бранша и библиотечното дело в България и ще допринесе за оптимизирането на бизнес отношенията издател-търговец. Основа за концепцията, наречена още Books in print, е германският модел на работа.

Виртуалният каталог е първата инициатива от обсъдената от консултативен съвет стратегия "Книгоиздаване". Представители на държавни институции, асоциации, хора на изкуството, преводачи, сдружения на местните власти и частни фирми, обединени в консултативния съвет за развитието на книжния пазар, приеха единодушно документа, разработен с подкрепата на Германското дружество за техническо сътрудничество.

Стратегията "Книговъзраждане" е част от инициативата "Четяща България", започнала през 2005 г., и представлява концепция за развитие на книжния сектор и свързаните с него отрасли. Целта е да се създаде политически ангажимент към книгата като важна част от културния живот, която освен това е от огромно икономическо значение.

Стратегията дава предложения за преодоляване на настоящите проблеми и развитие на сектора на всички нива.