В ПУ с най-високи балове са икономическите специалности и правото
В ПУ с най-високи балове са икономическите специалности и правото / netinfo
В Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" икономическите специалности и правото са с най-високи балове в класацията за прием на студенти. Това съобщиха от ръководството на висшето учебно заведение. Данните са след обявяването на резултатите от второто класиране.

Минималният бал, с който са приети момичетата в специалност "Маркетинг и стопанско управление" - редовно обучение е 34 80, а за момчетата е 31.80. Класиралите се да учат "Право" момичета са приети с минимален бал 33,43, а момчета - 29,95. Записването на приетите студенти след второто класиране е от 20 до 23 август, информираха от "Учебен отдел" на висшето училище.

Резултатите от третото класиране ще бъдат обявени на 26 август, а записването ще е от 27 до 31 август. Новият випуск ще бъде попълнен окончателно през септември, когато предстоят редовните изпити по "Актьорско майсторство" и допълнителен прием за специалностите "Педагогика на обучението по музика", "Изобразително изкуство" и "Джаз и поп изпълнителско изкуство".

Тази година Пловдивският университет "Паисий Хилендарски" приема 2 113 бакалаври в редовна форма на обучение и 595 - в задочна форма на обучение. Обявеният държавен прием важи за 54 специалности, акредитирани в деветте факултета на висшето училище. Годишните такси за редовно обучение варират от 220 до 360 лева, а за задочно те са с 50 процента по-ниски.

Други новини от Пловдив