В изцяло обновени зали ще започне новият сезон на Сатирата
В изцяло обновени зали ще започне новият сезон на Сатирата / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николовa

В изцяло обновени зали ще започнат есенните представления на Сатиричен театър "Алеко Константинов" в София. Ремонтът, който започна преди 2 месеца, официално бе завършен.

Подменени са електрическата инсталация, топлоизолацията и осветлението, а в една от залите има и климатизация.

В ремонта са инвестирани 700 000 лева по европрограмата за регионално развитие.

Директорът на сатиричния театър Иван Попйорданов изрази признателността си от бързо извършения ремонт и заяви, че очаква посетителите на театъра да се увеличат многократно.

"Аз искам да отбележа, че за сравнително много кратък срок - в рамките на два месеца, се извърши огромна работа. В малката камерна зала се ремонтира всичко като осветителна и звукова техника плюс климатизация, което всъщност е голяма част от тази инвестиция, специално в камерната зала", обясни директорът.

Силното осветление и качественият звук ще помогнат на посетителите да уловят динамиката на действието и ще увеличат реалността от играта на актьорите според главния драматург на театъра Иван Попйорданов: "Извън безопасността, извън това, че сега е по-осигурен театърът, че по-малко аварии ще станат, ремонтът дава много повече възможности на свободното и режисьорско въображение да се реализира в едни по-впечатляващи картини".

Обновеният театър ще бъде официално открит на 3 септември, а първото представление ще се играе на 20 септември.

В изцяло обновени зали ще започне новият сезон на Сатирата
netinfo