Уникална изложба „Парченце Стокхолм в София
Уникална изложба „Парченце Стокхолм в София / netinfo

Уникалната експозиция от авторски снимки „Парченце Стокхолм" бе открита вчера в присъствието на посланици и дипломати в хотел „Радисън". Проектът е на Максим Бехар и се представя в рамките на шведското председателство на Европейския съюз.

Изложбата включва 30 авторски снимки на Максим Бехар, вдъхновени от пътуването му тази година до столицата на Швеция - Стокхолм. Посетители и гости на хотела ще имат възможност в продължение на месец да се наслаждават на фотосите. Експозицията е спойка от три тематични цикъла: „Гледки", „Близнаци" и „Викинги".

„За мен това е много повече от изложба", споделя авторът. „Снимките не са правени целенасочено и с идеята за този краен продукт. Вдъхнових се на място - от хората, сградите, от непринудената дуалност на различни елементи и най-вече от цялостната атмосфера на града" - с тези думи Бехар представи своя проект и приветства гостите.

„Щастлив съм, че виждам тези чудесни снимки в България. Те отразяват духа и архитектурата на столицата Стокхолм. Максим Бехар е доловил най-характерното в душевността ни, влагайки много креативност и емоция", каза шведският посланик в България Пол Бейер, изразявайки своята радост от факта, че „парченца" от неговата страна стават част от културния живот в България.

Председателството на Швеция на ЕС стартира на 1 юни и ще приключи в края на 2009 г.

Уникална изложба Парченце Стокхолм" в София
netinfo