Ретро апартамент, който пресъздава времето от социалистическия бит след 1951 г., ще бъде отворен за посетители за първи път днес в Димитровград от 10:00 до 13:00 ч.
 
Своеобразната музейна експозиция бе устроена по повод 70-годишнината на града, която ще бъде чествана на 2 септември, когато е рождената дата на Димитровград.
 
След 1951 г. са построени първите жилищни блокове в новия град, а животът в тях е различен от познатия на село, коментират от димитровградския Исторически музей. Поради недостига на жилища в началото в новопостроените апартаменти са били настанявани по две семейства, като кухнята и санитарните помещения са били общи за всички обитатели на жилището, разказват от музея.
 
Ретро апартаментът - музей има 4 стаи, а всички предмети в него са автентични, като голяма част от тях са дарение от жители на Димитровград.
 
Традиционните за онова време бюфети, радио, грамофон и телевизор "Опера", жакардови килими и ковьорчета по стените има също в жилището.
 
Една от стаите е обзаведена като кабинет с масивно бюро, като е предвидено в бъдеще там да се помещава Туристическият информационен център на Димитровград.