UNFPA България търси асистент “Връзки с обществеността”
UNFPA България търси асистент “Връзки с обществеността” / netinfo
През 2004 г. беше пописан договор за изпълнение в България на проект “Подобряване на сексуалното и репродуктивно здраве на младите хора в България”, изпълняван съвместно от Министерство на здравеопазването и Министерство на образованието и науката, финансиран от Фонда на ООН за население (UNFPA). Целите на проекта са да се подобри достъпа на младите хора до качествени услуги в областта на репродуктивното здраве, както и да се въведат комуникационни и образователни стратегии за безопасно сексуално поведение, като по този начин се намали големият процент на полово предаваните болести и аборти сред младите хора в България.


UNFPA България в момента търси кандидати за позицията асистент “Мобилизиране на ресурси и връзки с обществеността” (Ref: UNFPA RMCA). В рамките на позицията се очаква да бъдат ежедневно изпълнявани следните задачи: осъществяване на връзки с медии, мобилизиране на ресурси, установяване на партньорства с публичния и частен сектор, публикуване на прес-съобщения, осигуряване на административна и експертна подкрепа, разпространение на публикации, организиране на срещи и прес-конференции, работа по доклади, подготовка на информация за медиите.

Изисквания за кандидатстване: Бакалавърска степен в област маркетинг, икономика, комуникации или бизнес администрация; минимум две години опит свързан с финансово управление на проекти; отлични комуникативни умения; писмено и говоримо владеене на английски език; препоръчително е владеенето на втори западен език; умения за редактиране, за водене на преговори, за работа в екип.

Кандидатите, които се интересуват от позицията, трябва да изпратят до 12 март 2008 своя автобиография и мотивационно писмо на английски език на следния адрес: registry.bg@undp.org. Необходимо е всеки кандидат да отбележи кода на позицията - Ref: UNFPA CA. UNFPA ще се свърже само с кандидатите, допуснати до интервю.


UNFPA започва своята работа като агенция на Обединените нации за дейности, свързани с населението през 1969 г. Само за една година прераства в най-големия световен фонд за подпомагане и разработване на програми за населението. От началото на своята дейност до днес агенцията е осигурила над 6 млрд. долара в подкрепа на населението на развиващите се държави. От 1987 г. UNFPA официално е преименувана на Фонд на ООН за населението (United Nations Population Fund) съобразно водещата роля на агенцията в структурата на ООН по отношение на демографските проблеми.

Дейността на Фонда на ООН за население е съсредоточена върху три основни области – репродуктивно здраве и семейно планиране; разработване на стратегии за населението и развитието; равенство между половете.