Уебсайт ще популяризира международните студентски практики
Уебсайт ще популяризира международните студентски практики / netinfo

Стартира уебсайтът „Еразъм къща” (www.erasmushouse.eu), който има за цел да популяризира мобилното учене и стажове по програма „Еразъм” като средство за повишаване конкурентоспособността на българските студенти.

Сайтът е част от проект "Инвестиция за създаването на квалифицирани и международно обучени млади хора, отговарящи на изискванията на пазара на труда в Европа" на Фондация на бизнеса за образованието (www.fbo.bg), който се финансира от Европейската комисия.

Уебсайтът дава ясна и достъпна информация за начина на организиране и ползите от студентските стажове и учене в чуждестранни университети, предлага полезни връзки към редица европейски и български сайтове.

„Нашата амбиция е „Еразъм къщата” да стане виртуално място за среща на студенти, работодатели и преподаватели, да осигури пространство за обмяна на мнения и информация, както и форум за дискусия по въпросите на българското образование в контекста на общия европейски пазар”, каза г-жа Гергана Раковска – изпълнителен директор на ФБО.

Повечето българските студенти не са добре запознати с възможностите за реализиране на студентски практики и мобилно учене по програма Еразъм. Същевременно проучванията показват сериозно разминаване между нуждите на работодателите и уменията на младите специалисти, излизащи на пазара на труда. Практическото обучение в чужбина ще допринесе за подготовката на конкурентоспособни млади хора с актуални знания, висока адаптивност, умения и компетенции.