Ученици отново ще мерят знания по английски в Spelling Bee 2013
Ученици отново ще мерят знания по английски в Spelling Bee 2013 / снимка: DarikNews.bg, Николай Тихов

Третото национално състезание по правопис на английски език Spelling Bee ще се проведе през пролетта на 2013 година. Второто състезание през миналата учебна година привлече повече от 4500 ученици от 200 училища в България.

Spelling Bee е състезание, при което състезателите "спелуват", т.е. произнасят думи на английски език буква по буква.

Състезанието е насочено изключително и само към ученици от 4 до 7 клас, на възраст между 9 и 14 години, от всички общински и държавни училища в страната. То се провежда в три етапа: училищен, регионален и национален. Участниците и победителите във всеки етап получават сертификати и други награди, а за финалистите ще бъде организиран едноседмичен летен езиков лагер.

Spelling Bee 2013 се организира от Корпус за образование и развитие - КОР ПлюС и Корпус на мира с финансовата подкрепа на фондация Америка за България. Състезанието се подкрепя от Министерството на образованието, младежта и науката.

Повече информация можете да намерите на spellingbee-bg.com.

Регистрацията започва на 5 ноември 2012 година до запълване на местата. Първите 100 училища, които се регистрират, ще участват безплатно в състезанието, а останалите ще заплатят 20 лева такса участие за училище.

Можете да се регистрирате тук