Тържества за 8 декември във Великотърновския университет
Тържества за 8 декември във Великотърновския университет / снимка: Sofia Photo Agency

Министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще произнесе академично слово на тържественото събрание в Аулата на Великотърновския университет, посветено на студентския празник – 8 декември.

На събранието се очаква да присъства и главният прокурор на България, който е и преподавател във висшето училище, Борис Велчев. Александър Генов, бакалавър по специалността „Изящни изкуства – Живопис” ще получи Академичната награда на Община Велико Търново. Стипендията е в размер на левовата равностойност на 5000 евро и се връчва за “отличен успех, творчески изяви и научни постижения”.

За първи път ще бъдат раздадени и стипендии, учредени от Академическия съвет. Еднократна финансова помощ в размер на 1000 лева ще бъде раздадена на седемте най-добри студенти от всичките седем факултета на университета. Стипендии ще бъдат връчени от клубовете „Патриарх Евтимий” и „Зонта Интернешънъл”, както и от дружеството за българо-японско приятелство.

В 15 часа пред Паметника на Асеневци ще бъде вдигната традиционната академична наздравица на ректора на висшето училище проф. Пламен Легкоступ и ректора на НВУ „Васил Левски” бригаден генерал Георги Георгиев.

Други новини от Велико Търново