Тръгва втора част на Умирай лесно - този път за пострадали при катастрофа
Тръгва втора част на Умирай лесно - този път за пострадали при катастрофа / снимка: DarikNews, Юлиана Николова

Втората част от филма "Умирай лесно" беше представена на пресконференция в Столичната община. В първата част авторът Емилия Антова разказваше за последиците от наркотиците, а втората е посветена на последствията от пътните произшествия, информира Българската телеграфна агенция.

Идеята за създаването на втората част от филма "Умирай лесно" дойде от посещението ми в Ямбол, когато видях снимка на пострадалия при катастрофа Георги в храма "Св. Николай Чудотворец", каза Емилия Антова. Във филма са включени четири истории, допълни тя.

Втората част на филма ще бъде представена в 14 града в страната, както и в столицата, посочи Антова. По думите й филмът трябва да бъде видян от повече големи ученици, на които им предстои да вземат шофьорска книжка. Филмът е за последствията - какво се случва след катастрофата, каза Антова.

Според заместник-кмета Йорданка Фандъкова филмът за това, което се случва след катастрофите, би бил добро продължение на превенционната политика, която прави Столичната община.

Надявам се, че чрез филма ще бъде въздействано върху младите хора за това, което се случва секунди след пътното произшествие, каза Георги Киряков, един от хората, чиято история е включена във филма.