Трупата на Нешка Робева жъне успехи в Русия
Трупата на Нешка Робева жъне успехи в Русия / netinfo

Трупата на Нешка Робева "Нешънъл арт" жъне успехи в Русия. Този път се представя не за награди в престижни фестивали, а за публиката. На 19 май по инициатива на московските градски власти и представителството на Европейската комисия за четвърти път Москва бе домакин на международния фестивал "Ден на Европа".

Трупата на Нешка Робева игра два пъти по четвърт час на сцената на Василевския спуск пред Кремъл и спечели всички овации.

Междувременно "Нешънъл арт" изнеся своите знаменити спектакли и в няколко селища на Московска област - в академичното градче в Пущино, в град Подолск, после ще бъде в град Нарофоминск.

На 24 май град Коломна, който е на стотина километра от Москва, ще бъде център на тържествата в Русия за Деня на славянската писменост и култура. Половин час организаторите са отделили за динамизиран вариант на постановката на трупата "Орисия".

Сцената е изключително вълнуваща, тъй като се намира на площад, заобиколен от естествен декор от разкошни старинни храмове. Руската държавна телевизия ще излъчи пряко празничния концерт.

Голямото турне на Нешка Робева завършва на 25 май в Москва със спектакъл в театър "Луна".