/ Дарик архив
Тризнаци проплакаха в столична болница
94431
Тризнаци проплакаха в столична болница
  • Тризнаци проплакаха в столична болница
Тризнаци –две момчета и едно момиче се родиха днес в Първа АГ болница „Света София” в столицата. Майката, която е 36 - годишна се опитва да се сдобие с рожба вече 12 години. Преминала през 9 ин- витро процедури, но нито една от тях не е дала успешен резултат. Раждането на тризнаците е уникално и с това, че бебетата са доносени и няма да бъдат поставяни в кувьози. Раждането е преминало без усложнения, а майката и бебетата са в много добро състояние.

След 12 години упорити опити да има дете майката получава своето щастие. Днес тя вече е майка и то на три деца – две момчета и едно момиче, разказа пред „Дарик” началникът на отделението по асистирана репродукция в болницата д-р Еврев, следил бременността и извършил раждането.

"Бебетата са в отлично състояние, майката също. След 12 години борба по различни клиники, жената все пак е успяла и е страшно щастлива и доволна от това, което се е получило чак след 12 години.", обясни лекарят. Той сподели, че първите думи на майката към него били "Докторе, вие сте Бог!".

Раждането е извършено чрез цезарово сечение, а бебетата са доносени и няма да бъдат поставяни в кувьози. Първото бебе е момченце с тегло 2040 грама и ръст 44 см, след него на бял свят се е появило момиченцето с тегло 2650 грама и ръст 46 см и третото бебе - момченце с тегло 2880 грама и ръст 49 см. Д-р Еврев смята, че лекарите допускат грешка, като предизвикват по-ранно раждане при бременностите с близнаци и тринзаци.

Щастливата майка обмисля имената, които да даде на бебетата. Разбира се ще ги обсъди и с таткото.