Три награди за Дарик от „Осмата муза”
Три награди за Дарик от „Осмата муза” / netinfo

Три награди от медийния фестивал „Осмата муза” получи Дарик радио. Церемонията по раздаването на отличията беше в ресторант „Континентал Плаза”.

В категорията „Културни събития, факти и прояви” наградата беше присъдена на Веселина Петракиева за радиоприказката „В света на поезията с Валери Петров”. Само преди няколко месеца Веселина имаше уникалния шанс да гостува в дома на поета, който рядко се съгласява да дава интервюта. Специално за Дарик той прочете едни от най-новите си стихотворения.

Веселина получи и още една специална награда за рубриката „Думите” в предаването „Кой говори”. Журито на фестивала „Осмата муза” е било приятно изненадано от формата на рубриката. В нея гостите играят на нещо като „асоциации”. Те теглят думички от една сламена шапка. Целта е да разкажат за първото нещо, което им е хрумнало, когато са видели думата. Отличеното издание на „Думите” е с гост Камен Донев.

Три награди за Дарик от Осмата муза
netinfo
Третата награда за Дарик от фестивала отиде при Райна Йотова. Нейното предаване „Часът на синята мъгла” беше обявено за най-доброто в категорията „Магазинни предавания”. Излъченото на 25 март предаване е изцяло посветено на Международния ден на театъра – 27 март.

През последните няколко години Дарик е сред радиостанциите с най-много награди от фестивала „Осмата муза”.