Три дни Капана в Пловдив твори, танцува и спортува
Три дни Капана в Пловдив твори, танцува и спортува / Thinkstock/Getty Images
Три дни Капана в Пловдив твори, танцува и спортува
80122
Три дни Капана в Пловдив твори, танцува и спортува
  • Три дни Капана в Пловдив твори, танцува и спортува

Тридневният фестивал „Капана фест" започва днес в емблематичния пловдивски квартал, съобщи за Дарик Никола Сивков от организаторите. Многобройните събития се сливат в различни форми - от музика и танци, през кино и литература до базар на занаята, ърбън арт и активна социална благотворителност.

Откриването е тази вечер с участието на Янка Рупкина и проект „Българи". Мистичният й глас се комбинира с хип-хоп бийтове, а етно ритмите са обработени във фънк и браз. Плеяда от български музиканти се обединяват в две музикални теми: „Вечер на духовете" и „Фънки соул джаз безобразие".

Капана ще твори, като се акцентира върху рисуването, което минава рамките на платната и се пранася върху обувки и хладилници. „Капана фест". Улични художници имат за цел да запазят с изкуството си духа на квартала. В концепцията на събитието се вписва и брейк денс, и уличната хип-хоп култура. Ще звучат и латино ритми, които превръщат артистичния лабиринт в истински карнавал. По време на мащабния фестивал ще се ползват рампи за скейт и ролер скейт.

Капана фест" представя и базари за грамофонни плочи и книги . Ще има и вело базар, както и тишърт фест с надслов „Изкуството на българската тениска" и Хранкооп био пазар. Организира се и уникалният по рода си Бийрфест с качествена бира.

Социалната кауза на събитието ще бъде чувството за социална отговорност към хората с редки заболявания. В благотворителни шатри всеки може да остави по нещо за продажба и да откупи вече оставени неща.

Други новини от Пловдив