Мира Иванова
Мира Иванова / netinfo
Инициативата продължава следващата седмица с Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Калина Влайкова
Топ журналисти на NOVA са сред най-желаните гости, които се включват в Медийните седмици по покана на студентите от Американския университет в Благоевград. Инициативата започна със среща с водещата на „Събуди се“ Мира Иванова и разследващия журналист на NOVA Марин Николов. Едни от най-емблематичните лица на телевизията се срещнат с бъдещи свои колеги, за да говорят за предизвикателствата пред журналистиката в съвременния свят, спецификите на професията и най-ценното – да споделят знания и практически опит с тях.

Участието в Медийните седмици е част от дългогодишната политика на NOVA да дава възможност на най-младите да се докоснат до професията чрез срещи с най-добрите журналисти в България.

Събитието започна в понеделник с водещата Мира Иванова, която дискутира със студентите капаните в професията. Мира открива журналистиката, когато е на 19 години и минава през всички нива на развитие – освен като репортер, трупа сериозен опит и като продуцент и главен редактор, а днес е водещ на сутрешния уикенд блок на NOVA.

Първата част от срещите продължи във вторник с Марин Николов, който е носител на награди за разследваща журналистика в областта на съдебната система, иманярската мафия и екологията. Репортажите му предизвикат силен отзвук и реакция на отговорните институции и бързо се превръщат в едни от най-коментираните теми от зрителите. Марин и студентите разискваха проблемите в телевизионните разследвания.

Марин Николов
netinfo

Инициативата продължава на 12 февруари, когато  със студентите от Американския университет се среща Миролюба Бенатова. С над 24 години опит в професията и носител на голямата награда в престижния конкурс „Валя Крушкина – журналистика за хората”- 2014 г., тя ще говори за възможното и невъзможното в журналистическата професия.

Миролюба Бенатова
netinfo

На 13 февруари Генка Шикерова ще представи на студентите темата за социокултурните специфики в телевизионните предавания. Генка е отразявала едни от най-значимите световни събития в най-горещите и конфликтни точки и е носител на множество журналистически награди.

Генка Шикерова
netinfo

На 15 февруари репортерът с дългогодишен опит Калина Влайкова ще разкаже за спецификите при отразяването на значими политически събития и ще сподели какво е да си в центъра на събитията там, където се коват законите - Народното събрание.

Калина Влайкова
netinfo