/ Тимбарк България
„Тимбарк България", производител на минерална вода Велинград, сокове Queen`s и други популярни напитки, дари минерална вода на стойност 20 000 лева на кризисния щаб на град Пловдив за борба с COVID-19. Дарението беше прието лично от кмета на града г-н Здравко Димитров. То ще бъде разпределено според нуждите на щаба и местните болници.

Компанията дари и парични средства в размер на 20 000 лева на МБАЛ Велинград за закупуването на медицинска апаратура: СИАР система, която е неотменна част от извършването на прецизни прегледи на белодробни заболявания, включително и коронавирус. Дарението се осъществява със съдействието на кмета на Велинград г-н Костадин Коев, а вида и моделите на медицинското оборудване са предварително съгласувани и одобрени от д-р Жеко Чешмеджиев, управител на МБАЛ Велинград.

Даренията са насочени към градовете, в които „Тимбарк България“ има складови и производствени мощности, както и към големи областни центрове на страната с цел подкрепа на медиците, борещи са на първа линия с коронавируса и грижа за населението по места.