Тигрицата Шели от Софийския зоопарк постъпи в клиника за сложна интервенция
Тигрицата Шели от Софийския зоопарк постъпи в клиника за сложна интервенция / netinfo

Атракцията на Софийския зоопарк тигрицата Шели беше приета във ветеринарна клиника, след като повече от десет дни страдала от липса на апетит, отпадналост и затруднено дишане. Шели е сибирският тигър, който преди години бе голямата атракция в едно от заведенията в ЦУМ.

За да определят диагнозата на тигрицата, специалистите от ветеринарната клиника я подложиха на рискована интервенция с пълна упойка, след като й бяха направени кръвни тестове, анализ на урина, рентгенографии и ехография на корем. Изследванията показаха, че сибирската тигрица страда от бактериално възпаление на бъбреците.

„Тъй като при големите хищници ежедневният прием на хапчета е почти невъзможен, управата на зоопарка одобри и закупи нов вид антибиотик, който се инжектира и действа много по-дълго - около две седмици", сподели д-р Мелинда де Мул, специалист от ветеринарната клиника, която се грижи за Шели.

„По-малко от 3 часа след интервенцията Шели беше отново на крака. В момента вече се храни нормално и се възстановява доста бързо", допълни тя.