Театрален директор дебютира по боксерки
Театрален директор дебютира по боксерки / снимка: DarikNews

 

По боксерки дебютира на разградска сцена новият директор на местния театър. Неделчо Стойчев-Дежо играе главната роля в първата си премиера в този театър. Той спечели конкурс за поста през ноември миналата година.

В първата си роля в Разград Дежо играе шеф на фирма "Едуард". Комедията "Безумна нощ" започва с обир в дома на секретарката на Едуард, която е и негова любовница. Откраднати са и дрехите на шефа, който по време на цялата постановка търси какво да облече, за да се прибере при съпругата си. Сред героите в комедията са вътрешен министър, полицай-сексманиак, гувернантка, употребяваща наркотици, избягала от зоопарка горила. Почти през целия спектакъл театралният директор е по бельо, в отделни сцени е облечен в женски дрехи.

Автори на пиесата са английските актьори Рей Галтън и Джон Антробс. Постановката е на Димитър Стоянов, художник е Ема Ванкова, а музикалното оформление е на Десислава Стоянова.

Освен Дежо в спектакъла участват още: Детелина Стойчева, Александър Бориславов, Мила Челанович, Веселин Борисов и Николай Сяров.

Премиерата е в 19.00 ч. днес в залата на ДТ "Антон Страшимиров" в Разград. Пиесата ще се играе на разградска сцена още три пъти през този месец.