Тамплиерите отварят храм в София
Тамплиерите отварят храм в София / снимка: Dariknews.bg

С православен християнски ритуал тамплиерите ще открият свой храм в събота, съобщи в Разград великият приор на Велик Приорат България в Ордена на Рицарите Тамплиери Румен Ралчев.

Молитвеният дом е изграден със средства на членовете на ордена, а сградата се намира в Студентски град в София, на бул. "Климент Охридски", до УНСС, уточни Ралчев.

Освен молитвено помещение двуетажната сграда има и историческа сбирка и библиотека, в която са включени предимно книги, издадени от Ордена на Тамплиерите.

Ралчев дари на община Разград 23 тома от издадените от тамплиерите "История Славянобългарска" на Паисий Хилендарски и "Царството на славяните" от Мавро Орбини.

На местната болница тамплиерите предоставиха медицинска апаратура за над 20 000 евро. Дарението е част от проект на българските тамплиери и германските им братя, като предстои и втори по-голям транш догодина, след като управата на лечебното заведение обяви от каква техника има нужда.

В настоящото дарение има апарат за обдишване за Интензивното отделение, апаратура за Родилното отделение, инвалидни столове, легла и кушетки.