Мира Иванова и Мартина Ганчева
Мира Иванова и Мартина Ганчева / NOVA
Мартина Ганчева се присъединява към екипа на предаването от 21 октомври
Мартина Ганчева се присъединява към екипа на „Събуди се“, след като Лора Крумова излезе в отпуск по майчинство. От 21 октомври новата водеща ще събужда зрителите на NOVA всяка неделя. Те вече познават работата й като репортер. В последните издания на предаването тя проведе впечатляващи разговори с човека, предизвикал последния референдум в Румъния - Адриан Коман, с една от 100-те най-влиятелни жени в Лондон - Джийн Стивънс и със световноизвестния рапър COOLIO.

„Мартина Ганчева е журналист със задълбочени познания в сферата на международните политически отношения, историята и литературата, следи отблизо културния живот в България и Европа. Прави впечатление умението й с лекота да разговоря със своите събеседници. Сигурна съм, че с дългогодишната водеща на „Събуди се“ Мира Иванова, която по традиция открива уикенд формата на NOVA в събота, ще са отличен екип“ – коментира Вяра Анкова, генерален директор „Информация“ в Нова Броудкастинг груп.

„Събуди се“ е като многотомна енциклопедия, която нямам търпение да разлистя. В предаването има всичко, но най-ценното са авторите и разказите им за хора, които вълнуват - богата палитра от лични истории с неподозиран край“ – казва Мартина Ганчева.

Професионалният й път започва в БНР като стажант, а първият досег с телевизията се случва през 2004 година в телевизия „ДЕН“. В последните 7 години е била водещ и продуцент в Bulgaria ON AIR. Тя е единственият български журналист, правил интервю с Траян Бъсеску като действащ президент на Румъния. Преводач е и на автобиографията на настоящия румънски президент Клаус Йоханис. Пред микрофона й са заставали еврокомисарят Вера Юрова, заместник-председателят на Европейската комисия Юрки Катайне и редица евродепутати, сред които Моника Маковей и Ска Келер.

Гледайте “Събуди се“ в събота и неделя от 8:00 часа по NOVA с водещи Мира Иванова и Мартина Ганчева.