Събраха пари за диагностика на Ники само за ден и половина
Събраха пари за диагностика на Ники само за ден и половина / снимка: sxc.hu
Събраха пари за диагностика на Ники само за ден и половина
60539
Събраха пари за диагностика на Ники само за ден и половина
  • Събраха пари за диагностика на Ники само за ден и половина

Семейството на 11-годишния Николай Банков събра 500 лева за продължаване на лечението му в Турция само за ден и половина. Детето не може да ходи, заради проблеми в мускулите на краката.

Ники пострада през 2007 година, когато падна в басейн и загуби съзнание, а след това дълго време бе в будна кома. Сумата се събра само ден и половина, след като бащата на Ники - Иван Банков се свърза с Дарик радио в сряда следобед.

Ники заминава днес за Истанбул, където ще премине прегледи на краката, за да се диагностицира проблемът. Лекарите в България искаха да го оперират, а френски и турски специалисти казаха, че няма нужда от такава интервенция, обясни бащата Иван Банков.

Парите се събраха много бързо след публикацията в Дарик, добави родителят и разказа за възрастен мъж, който дал 10 лева от пенсията си за Ники. Друг човек пък искал да дари цялата сума наведнъж в четвъртък вечерта, но семейството вече било събрало парите и Иван Банков му благодарил и посъветвал да помогне на други, по-спешно нуждаещи се. Ники заминава тази сутрин за диагностика в турска клиника и се прибира следващата седмица.