Световноизвестен цигулар пристигна в София
Световноизвестен цигулар пристигна в София / netinfo

Световноизвестният цигулар Пинкас Цукерман пристигна днес в София със съпругата си - виолончелистката Аманда Форсайт, и нейна приятелка. Концертът на Цукерман е на 20 октомври в зала 1 на НДК.

Музиката е единственото нещо, което ме доведе в България, каза изпълнителят, признат в целия свят като цигулар и виолист с най-богатия звук, постигнат досега в музикалната звукозаписна индустрия. Той добави, че ако първият му концерт у нас е успешен, ще се върне отново.

Пинкас Цукерман е женен отскоро за виолончелистката Аманда Форсайт, баща е на две дъщери - Ариана и Наталия. Звездното семейство ще солира в концерта за цигулка и виолончело от Йоханес Брамс.

Соловата изява на Цукерман ще бъде в цигулковия концерт от Макс Брух. Диригент ще бъде Максим Ешкенази, който се представи пред българската публика през миналия сезон на "Концертмайсторите".

Многобройните постижения на родения в Тел Авив през 1948 г. Цукерман включват над 100 записа, за които 21 пъти е бил номиниран за награда "Грами", от които два пъти е бил награден./БТА/