Стотици хора и ескорт от коне изпратиха Джоко Росич в последния му път
Стотици хора и ескорт от коне изпратиха Джоко Росич в последния му път / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Последно сбогом на Джоко Росич
70668
Последно сбогом на Джоко Росич
  • Последно сбогом на Джоко Росич

Стотици хора - роднини, близки, приятели и почитатели дойдоха в храма „Свети Седмoчисленици", за да се простят с големия Джоко Росич. За да изпратят Легендарния каубой, неговите приятели от Каскадьорската група към Киноцентъра бяха довели и четири черни коня - любимите животни на актьора.

Джоко Росич почина на 81-годишна възраст на 21 февруари след като преди месец претърпя тежка операция по отстраняване на туморни образования в главата.

Стотици се събраха, за се простят с един от най-незабравимите гласове в българското кино.

Един от добрите приятели и колеги на Джоко Росич - Йордан Захариев доведе четири черни коня - една от големите страсти на актьора беше язденето:

„Мъж, човек, професионалист, приятел, приятел и на нас, каскадьорската група, и на конете, затова и дойдохме с тях, за да го изпратим", каза Захариев.

Стотици хора и ескорт от коне изпратиха Джоко Росич в последния му път
netinfo

Актьорът Никола Анастасов се прости със своя приятел Джоко Росич:

„Хубаво бе, че го имаше. Глас, който гали. Мъжкар на екрана и в живота. Това аз лично го изпитах, когато снимахме фирма „Осмият", където той трябваше да ми удари един шамар, а след това едва не ми проби тъпанчето. Сега го изпращаме, но не се разделяме, защото той остава в нас", каза Анастасов.

Кино и театралният актьор Славчо Пеев също дойде да каже сбогом на Легендарния каубой:

„Тук, където и да го сложим, ти гледаш Джоко Росич. Като слушаш радио, слушаш Джоко. Просто близък го чувстваш. Като го видиш... Може да не сме се виждали много дълго време и имаш чувството, че виждаш един от най-близките си хора. Ей такъв човек - широк, широк..."

Илюзионистът Астор си спомни за последната си среща с Дьоко Росич:

„Последната ми среща с него беше не много скоро, но по-малко от година. Беше ми дошъл на гости и дори изпя една песен, демонстрираше пред всички, че сме в отлични отношения. Просто още не мога да повярвам, че това се е случило и все този фантастичен глас ми е в ушите".

Стотици хора и ескорт от коне изпратиха Джоко Росич в последния му път
netinfo