Столичани се включиха в похода „Живей активно”
Столичани се включиха в похода „Живей активно” / снимка: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Стотици софиянци се включиха в пешеходния поход от НДК до Южния парк, който се организира за втора поредна година в рамките на кампанията "Живей активно!". Целта на проекта е да се популяризира ходенето като удобен и лесен начин за физическа активност в градската среда.

Походът започна от пилоните пред НДК, където заедно със столичани към Южния парк тръгнаха баскетболният треньор Тити Папазов, волейболистът Николай Желязков, изпълнителният директор на ПФК "Левски" Наско Сираков, олимпийската шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева, бившата световната рекордьорка в скока на височина Йорданка Благоева и трикратният световен шампион по борба Армен Назарян.

Пешеходците достигнаха до Южния парк, където организаторите на кампанията "Живей активно!" от "Нестле-България" бяха подготвили спортни игрища, а също и концерт на "Групата" и на "Ъпсурт".

Демонстрации по волейбол, баскетбол и футбол направиха Тити Папазов, Николай Желязков и футболисти от ПФК "Левски". Организаторите бяха подготвили подаръци за всеки от участниците в пешеходния поход.