Стартира IV международната ветроходна регата Victory 2007
Стартира IV международната ветроходна регата Victory 2007 / netinfo
Стартира IV Международната ветроходна регата Victory 2007, която се провежда за четвърта поредна година в акваторията на град Несебър. Състезанието ще продължи три състезателни дни – на 13, 14 и 15 юли. В регатата участват ветроходни яхти от най-елитните клубове в България.

Регатата стартира от най-голямото пристанище на Черно море „Марина Диневи – Свети Влас”. В оспорваната надпревара на първия ден с перфектно време за ветроходците отлично приключиха в клас „А” екипажите на ОМК Несебър с лодка Victory – шкипер Михайл Копанов и лодка „Сталимекс” с шкипер Калин Георгиев.

В клас „Б”на първо място от вчерашния ден се класира лодка „Съндаунър” с шкипер Дамян Петков от клуб „Порт Бургас”.

IV Международна ветроходна регата Victory 2007 ще продължи до 15 юли. Състезанието се организира съвместно с Българската федерация по ветроходство и е определена като категория „А” в съответствие с Кодекса на ISAF.

Състезателното разстояние е в Несебърския залив и е с дължина осем морски мили. IV Международна ветроходна регата Victory 2007 се ръководи от Състезателните правила по ветроходство 2004 – 2008 г. (СПВ), Състезателните инструкции и националните класни правила за Конрад 25R.