Стартира „ Българската Коледа”
Стартира „ Българската Коледа” / снимкa: Sofia Photo Agency
Стартира шестата по ред благотворителната кампания „Българската Коледа. Подарете надежда на дете в беда." Инициативата е под патронажа на президента Георги Първанов и съпругата му Зорка Първанова. Със събраните средства ще се спонсорира лечение на болни деца, както и ще бъде купена медицинска апаратура за детски клиники и отделения.

Обажданията и SMS-ите се изпращат на телефон 1117 – без код за абонати на трите мобилни оператора, както и на телефон 0900 1117 за абонатите на БТК. Цената за един SMS е същата, както и миналата година – 1 лев. Инициативата тази година има за цел да помогне на 33 деца, които спешно се нуждаят от скъпоструващо лечение, което не се поема от държавата. По традиция на 25 декември, в първия ден на Коледа, в Народния театър „Иван Вазов" ще се състои благотворителен спектакъл, режисиран от Маги Халваджиян.

В предишните пет издания на „Българската Коледа" бяха събрани общо 11 662 062 лева. Подпомогнато бе лечението на близо 300 деца. Купени бяха медицинско оборудване и линейки за над 76 детски клиники и лечебни звена, напомнят от президентството.