/ netinfo
Телевизионните канали на Нова Броудкастинг Груп  предлагат висококачествено и разнообразно съдържание, което е в основата на лидерската ни позиция в България. Независимо, че цените на телевизионното съдържание постоянно нарастват, компанията инвестира в оригинална българска продукция,  подкрепя български филми и сериали на всички платформи и предлага многообразие от първокласно забавно и публицистично съдържание. Въпреки силната конкуренция на телевизионния пазар Нова Броудкастинг Груп непрестанно разширява портфолиото си от телевизионни продукти. Един от последните примери за това е обявеното преди дни придобиване на правата за телевизионно излъчване на турнира DIEMA XTRA Sofia Open, който ще срещне зрителите с Григор Димитров и други звезди на световния тенис.

По същия открит и професионален начин групата подхожда и към партньорствата си с всички платформени оператори – кабелни, сателитни и интернет, малки и големи, национални и локални. Операторите, като посредник между компанията и зрителите, имат в лицето на Нова Броудкастинг Груп надежден и толерантен партньор, доказал се през годините със своята последователна и конструктивна политика. За съжаление нерегламентираното използване на телевизионно съдържание от определени оператори е феномен без прецедент в рамките на Европейския съюз и значим по мащабите си проблем за България.

Пиратството на телевизионно съдържание обогатява незаслужено и единствено собствениците на съответната фирма-разпространител, като ощетява и създателите и потребителите на телевизионни услуги, както и коректните оператори, които са уредили правата си за излъчване на каналите. Нова Броудкастинг Груп залага на дългосрочните и коректни партньорски отношения и държи твърдо да работи само в рамките на правилата, т.е. на база подписани договори с всички оператори. Напомняме, че законът повелява на операторите, които нямат валидни договори с която и да е телевизионна компания, да преустановят излъчването на нейните програми. За съжаление някои кабелни оператори предпочитат да пиратстват и едновременно да търсят начин да легитимират незаконните си действия с абсурдни аргументи. На тези доставчици напомняме, че сами следва да прекъснат предлагането на каналите и събирането на абонаментни такси от тази дейност до регулирането на правните си взаимоотношения с Нова Броудкастинг Груп и другите телевизионни канали, излъчвани без законни договори. Компанията не може да толерира системното нарушаване на законите и ще се обърне към всички заинтересовани институции, за да защити своите интереси.

Нова Броудкастинг Груп ще поддържа актуален списък на операторите със сключен договор за разпространение на NOVA и останалите канали от групата на адрес https://nova.bg/info/cable_operators. Списъкът ще се обновява на регулярна база, а целта е да помогнем на крайния потребител при избора на коректни платформени оператори, които могат да гарантират законното излъчване на програмите на компанията.