„Средец и Витоша отбелязват 20 години като административни единици
„Средец и Витоша отбелязват 20 години като административни единици / снимка: Sofia Photo Agency
Два столични района – „Средец" и Витоша" отбелязват с тържествени програми 20 години от създаването им като административни единици на София. На сцена пред Народния театър "Иван Вазов" ще има празничен концерт с участието на духовия оркестър и перкусионния състав на Софийското музикално училище в обедните часове, а следобед участие ще вземат Маргарита Хранова, група „Уикеда”, латино състав „Памбос”, танцьори на модерен и хип-хоп балет и др.

Турнир по бадминтон за смесени двойки с участието на всички желаещи също е включен в програмата за 20-та годишнина от създаването на район „Средец".

Утре край езерото „Ариана" ще има детско утро с конкурс за детска рисунка върху асфалт. В парк „Воденичница" в кв. „Бояна" ще бъде отбелязан Денят на район „Витоша". Участие в програмата ще вземат фолклорни състави, рок група БТР, Росица Кирилова, а детски екопатрули ще се погрижат за реда и чистотата на мястото на събитието, ще пропагандират разделното събиране на битови отпадъци и други средства за опазване на природата и околната среда.