Спектакъл на Гърдев с четири номинации за „Икар
Спектакъл на Гърдев с четири номинации за „Икар / Sofia Photo Agency

Четири номинации за театралните награди „Икар" получи спектакълът на Явор Гърдев „Калигула", който се играе във Варненския театър. Те са за режисура, главна мъжка роля, сценография и майсторско техническо осъществяване. Едни от най-престижните отличия у нас ще бъдат връчени на 27 март, като този път церемонията ще бъде в Народния театър „Иван Вазов". Номинациите в основните категории бяха обявени тази сутрин.

За работата си по „Калигула" самият Явор Гърдев е номиниран за най-добър режисьор. В тази категория са още Иван Добчев за „Лазар и Исус" и Десислава Шпатова за „Изкуството да смиташ боклука под килима". За „Икар" за главна мъжка роля ще се борят Цветан Алексиев, Ленко Гурков и Димо Алексиев. При дамите състезанието ще е между Мимоза Базова, Светлана Янчева и Рени Врангова.

Освен „Калигула" за майсторско техническо осъществяване са номинирани още спектаклите „Ревизор" на театър „София" и „Страхотни момчета" на Младежкия театър. За първи път тази година четирима души ще се борят за „Икар" за дебют.