Спасители помогнаха на инвалид да види залеза на Мусала
Спасители помогнаха на инвалид да види залеза на Мусала / Планинска спасителна служба

Това е една история за Мисията на момчетата с големи сърца. 14 спасители от Планинската спасителна служба и 5-ма доброволци - всички без да се замислят, помогнаха на Влади да сбъдне една своя голяма мечта - да види залеза на връх Мусала.

Влади е инвалид от 15 години, последно той е бил на Мусала преди инцидента, който го обездвижва. Обожава да е на върха. Влади е обездвижен след инцидент преди 15 години, но не спира да живее активно и да дава пример за силата на човешкия дух.

Разказ за сбъдната мечта: как инвалид видя залеза на връх Мусала

Мисията за сбъдване на мечтата на момчето е изпълнена на 8 март - във вторник. Тя става факт с помощта на момчетата от Планинската служба, които се съгласяват да направят труден преход в сняг и носейки Влади на ръце. „Има много неща, които могат да ни попречат да сбъднем това желание, но ние ще направим всичко възможно" - категорични са те.

И така на 8 март сутринта мисията за сбъдване на мечтата на Влади започва. Изкачването към Мусала стартира в 8 часа, в 8:45 момчетата, заедно с Влади са стигнали вече на горна станция, където се любуват на страхотно време и неописуеми гледки към Боровец, Искър и Мусала.

„След серия от доста страшни повдигания на носилката над оголени камъни, почти 90 градусов наклон в края на трасето и редувания на въжета в 15:00 се озовахме на върха. Прекарахме 15 емоционални минути, през които нямаше човек, на когото да не виждаме усмивка на лицето през сълзи от щастие в очите" - разказва за емоциите Ники, който е един от участниците в изкачването. В 15:20 младежите с големи сърца поемат по обратния път и за един час стигат при заслона. Мисията е успешна - а Ники е най-щастливият човек в света.

Спасители помогнаха на инвалид да види залеза на Мусала
netinfo