СофтУни въвежда иновативно обучение
СофтУни въвежда иновативно обучение / ThinkStock/Getty Images

Въпреки продължителното разглеждане на проблема с липсата на IT професионалисти решенията не са много. Едно от тях е Софтуерният университет - учебно заведение, което продължава да предоставя качествено и достъпно образование в IT сектора на хиляди всяка година.

След огромен период на неспирен растеж, програмата на университета ще претърпи промени, за да отговори на търсенето.

SoftUni 3.0 е иновативен учебен план, който вече е в действие. Промяната в обучението ще започва още след традиционния приемен изпит и ще разпределя хората в два отделни модула - Tech и Basic.

Обособяването на отделни модули в обучението се прави с цел да отговори на разликите във възможностите на новопостъпилите студенти.

Технологичният модул ще предостави на студентите възможността да се ориентират към една от четирите най-търсени в момента професии - C# Web, Java Web, PHP или JavaScript разработка. Продължавайки с професията си в Professional modules всички завършили определен брой курсове ще получат съдействие в намирането на възможности за работа или стаж в IT фирма.

Basic модулите ще предостави на всички желаещи един задълбочен поглед към основите на компютърните технологии. Продължавайки напред в Basic, всеки студент ще има шанса да се запознае с два различни типа софтуерна разработка - web разработка и програмиране за мобилни и вградени (embedded) системи.

Повече за нововъденията можете да научите тук.