София се превръща в сцена в Нощта на театрите
София се превръща в сцена в Нощта на театрите / снимка: Sofia Photo Agency, архив
София се превръща в сцена в Нощта на театрите
66103
София се превръща в сцена в Нощта на театрите
  • София се превръща в сцена в Нощта на театрите

След набралата популярност у нас световна инициатива Нощ на музеите се задава и Нощ на театрите. На 14 септември София ще бъде сцена до след полунощ, защото за първи път - подобно на много други европейски градове, столицата ни ще има свой сценичен празник.

В афиша са включени спектакли на повечето наши театри с преференциални цени. Зрителите ще могат да се разходят зад кулисите, да видят какво се случва в гримьорните, да разговарят с актьори и режисьори, да вземат автографи. Планират се и прояви на открито.

В студиото на Дарик гостуваха един от организаторите на инициативата - Катерина Миланова и двама от посланиците на театралната нощ - актьорите Ованес Торосян и Антоний Аргиров.

Ованес Торосян влиза в битка за „Лъв на бъдещето" на кинофестивала във Венеция, който се открива утре. Актьорът е сред участниците във филма „Отчуждение" на режисьора Милко Лазаров, включен в специалната програма „Венециански дни". Всички ленти в раздела се състезават за наградата за дебют „Лъв на бъдещето".

В ефира на Дарик Торосян съобщи, че на 1 септември пътува за Венеция. Ден по-късно е прожекцията на „Отчуждение".

На 17-тото издание на София Филм Фест лентата печели наградата за Най-добър игрален филм, присъдена от международно жури. След официалната си световна премиера във Венеция, филмът е поканен за участие на редица престижни международни фестивали.

Чуйте какво още казаха в ефира на Дарик Катерина Миланова, Ованес Торосян и Антоний Аргиров на Radio.DarikNews.bg